Voordelen van uw eigen”near shoring” firma op te richten in Roemenië

Voordelen van uw eigen”near shoring” firma op te richten in Roemenië en/of gebruik te maken van onze nearshoringsdiensten in Romanië.

Bij het uitbesteden van softwareprojecten kan nearshoring in Roemenië een oplossing bieden voor het tekort aan specialisten. Roemenië heeft een uitstekend aanbod van hoogopgeleide softwareontwikkelaars en een proactieve werkhouding. Daarnaast biedt het land een goede digitale infrastructuur, lage kosten van levensonderhoud en breedbandinternet, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor nearshoring. U kan een firma oprichten via onze diensten. U komt terecht in 1 van de 2 business en incubatiecentra dier wij expploiteren en neemt volledige kontrole over uw near shoringsactiviteiten.

Boost via onze business en incubatiecentra in Roemenië

Naast de flexibele kantooroplossingen biedt ons Business Center ook een scala aan all-inclusive diensten voor een efficiënt bedrijfsbeheer. Verkrijg bij ons een professioneel zakelijk adres, boekhouddiensten, juridische hulp of andere administratieve ondersteuning. Door gebruik te maken van onze uitgebreide diensten kunt u zich concentreren op de groei van uw bedrijf, terwijl wij de operationele aspecten beheren. Onze 20 jaar ervaring in het bijstaan ​​van buitenlandse klanten maakt ons de snelste en eenvoudigste optie voor het opzetten van Roemeense bedrijven tegen concurrerende tarieven. Ons proces verloopt probleemloos, zelfs als u niet fysiek aanwezig bent in Roemenië. Wij zorgen voor de benodigde documentatie, die voor de duidelijkheid zowel in het Roemeens als in het Engels wordt verstrekt. Zodra u de documenten ondertekent, is uw bedrijf binnen de kortste keren operationeel.

Ervaren ontwikkelaars en professionals in Roemenië

Roemenië heeft de afgelopen decennia de interesse gewekt van internationale bedrijven, en de professionals in het land hebben zich gemakkelijk aangepast aan de westerse werkcultuur. De IT-sector heeft geprofiteerd van overheidssteun en buitenlandse investeringen, waardoor er een groot aantal ervaren ontwikkelaars beschikbaar is. Bovendien zijn er uitstekende universiteiten in verschillende steden die studenten opleiden en klaarstomen voor de arbeidsmarkt.

Hoog niveau van technisch onderwijs

Het onderwijssysteem in Roemenië legt de nadruk op het ontwikkelen van computervaardigheden en het opbouwen van een solide basis in STEM-onderwerpen (science, technology, engineering, mathematics). Dit zorgt ervoor dat Roemenië zijn voorsprong behoudt op het gebied van menselijk kapitaal.

Locatievoordelen

Roemenië is goed bereikbaar voor de meeste Europese bedrijven, met een vliegtijd van 2-3 uur en een betrouwbaar netwerk van luchthavens in het hele land. Bovendien heeft Roemenië directe vluchten vanuit bijna de hele wereld, waardoor het een gunstige locatie is voor internationale samenwerkingen.

Specialisatie in de IT-markt

De IT-markt in Roemenië laat een groeiende specialisatie zien in verschillende sectoren, zoals kunstmatige intelligentie (AI), cyberbeveiliging en blockchain-technologie. De diversiteit aan vaardigheden van Roemeense softwareontwikkelaars komt tot uiting in het brede scala aan programmeertalen die zij gebruiken, zoals JavaScript, Java, Python en PHP. Bovendien worden er ook andere programmeertalen, zoals Kotlin, Swift, Scala en Ruby, steeds populairder in Roemenië.

Verschuiving van bedrijfslocaties

Door de groei van de softwareontwikkeling in Roemenië heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de locatie van bedrijven. Terwijl de hoofdstad Boekarest vroeger de enige locatie was, vestigen veel R&D-centra zich nu in universiteitssteden zoals Targu Mures en Craiova. Dit geeft hen toegang tot goed opgeleide ontwikkelaars buiten de hoofdstad.

Verbeterde kwaliteit van leven en lagere kosten in Roemenië

IT-professionals in Roemenië genieten van lage kosten van levensonderhoud en hebben salarissen boven het nationale gemiddelde. Dit zorgt ervoor dat zij gemotiveerd zijn om in hun eigen land te blijven werken en zich professioneel te ontwikkelen. Dit biedt voordelen voor bedrijven die hen inhuren.

Werkomstandigheden in Roemenië

De werkgelegenheidssituatie in Roemenië is de afgelopen jaren sterk veranderd en er is een groeiende vraag naar professionals in de technologiesector. Werknemers in Roemenië worden maandelijks betaald, waarbij de werkgeversbelastingen zijn inbegrepen. De belastingen dekken zaken als sociale zekerheid, ziektekostenverzekering en werkloosheidsverzekering. Roemeense werknemers hebben over het algemeen geen recht op een 13e en 14e maand of een bedrijfsauto, en de meesten hebben geen pensioenplan.

Goede taalvaardigheden

Dankzij goede universiteiten en scholen en de openheid naar de westerse cultuur hebben veel jonge professionals in Roemenië een goede beheersing van het Engels. Daarnaast zijn er ook vaardigheden in andere talen zoals Frans, Italiaans, Spaans en Duits.

Geen culturele kloof

Er zijn geen grote culturele barrières tussen Roemenië en naburige landen, waardoor de samenwerking met een nearshore softwareontwikkelingspartner soepel kan verlopen. Werkethiek, werktijden en verwachtingen komen overeen, en er is een gemeenschappelijk begrip van het doel van een project.

Onze recruitment servies in Roemenië

Wij helpen bedrijven met het vinden van medewerkers op maat. Onze ‘georganiseerde werving’ van kandidaten is een systeem van het werven van IT-ers. Het werven van de beste medewerkers voor uw organisatie is een voortdurende uitdaging voor iedere manager, leidinggevende en HR-professional. Als u op zoek bent naar gedegen, bewezen best practices en actuele ideeën op het gebied van werving, sollicitatiegesprekken en selectie, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze aanpak is maatwerk en wij voorzien u van medewerkers die met de gedefinieerde vaardigheden en ervaring in uw organisatie passen. Wij recruteren ook in de pool van de freelancers voor tijdelijke invullingen. De prijzen per dag variëren van 200-400 euro per dag afhankelijk van het niveau en ervaring van de freelancers.

Kostenbesparingen door nearshoring in Roemenië

Nearshore softwareontwikkeling kan een kosteneffectieve oplossing zijn wanneer onshoring te duur is. Het uitbesteden van een kortlopend softwareontwikkelingsproject aan een nearshore partner kan efficiënter zijn dan het opzetten van een interne team. Het bezitten van een team brengt namelijk meer kosten met zich mee, zoals wervingskosten, kantoorruimte, training en teambuilding. Nearshoring bespaart tijd en middelen omdat het bedrijf niet zelf een team hoeft op te bouwen en te onderhouden. Near shoring naar uw eigen bedrijf in Roemenië is de ebste oplossing: volledige kontrole tegen de locale tarieven. Wij raden bedrijven aan van een bedrijf op te richten in onze business en incubatiecentra om te starten onder onze begeleiding

Toegang tot talent

Het werken met een nearshore partner/eigen locaal bedrijf biedt toegang tot een breed scala aan expertise dat mogelijk niet lokaal beschikbaar is. Het delegeren van een project of een deel ervan aan een nearshore partner/eigen locaal bedrijf kan zorgen voor snelle en flexibele personeelsbezetting, waardoor deadlines gehaald kunnen worden en de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Grote talentenpool

Roemenië beschikt over meer dan 220.000 IT-specialisten die graag nieuwe ervaringen opdoen en willen werken voor internationale bedrijven. Het land heeft zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke IT-markt in Oost-Europa, met meer dan 30.000 bedrijven in de IT-sector. Vooral de steden Boekarest, Cluj-Napoca, Iași en Timișoara hebben een bloeiende technologie-industrie. Het is ook vermeldenswaardig dat Roemenië vooroploopt in het verminderen van de genderkloof in de techsector, met een kwart van de professionals die vrouwelijk zijn.

Conclusie

Nearshoring in Roemenië biedt diverse voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar softwareontwikkeling. Het land heeft een groot aanbod van ervaren ontwikkelaars en professionals, een hoog niveau van technisch onderwijs en een goede digitale infrastructuur. Bovendien is Roemenië goed bereikbaar, heeft het een gunstige tijdzone en lage kosten van levensonderhoud. Door gebruik te maken van nearshoring kunnen bedrijven profiteren van toegang tot talent, kostenbesparingen en een brede talentenpool. Kortom, Roemenië is een aantrekkelijke bestemming voor nearshore softwareontwikkeling in Europa. De beste resultaten zal U halen door zelf een bedrijf op te richten in onze business en incubatiecentra die erop ingericht zijn om uw activiteiten een boost te geven en gebruik te maken van onze rekruteringsdiensten voor medewerkers en freelancers.

 

Contacteer frjacobs@telenet.be

NEWSLETTER : Subscribe on LinkedIn https://www.linkedin.com/build-relation/newsletter-follow?entityUrn=7187022985290031105